top of page

Neix a Barcelona el 2006 com a plataforma de creació per donar sortida a projectes escènics que fusionin diferents disciplines artístiques amb un alt component d'innovació. Amb una llarga trajectòria al món professional del teatre de gest, la companyia neix amb la intenció de fomentar sinergies i col·laboracions artístiques puntuals entre diferents professionals i companyies relacionades amb el món del teatre gestual, l'audiovisual, les arts plàstiques i la música.

 

"Cuttlas, anatomia d'un pistoler" (Premi de la Premsa en el Festival Kontrapunkt 2008, Szczecin, Polònia), és el primer projecte teatral de gran format de Produccions Essencials, i es crea amb la intenció d'innovar i ampliar la visió tradicional del teatre de titelles. Seguint aquestes dues línies de treball, estrena més tard "El porc ferotge", una obra en la qual aprenem a conviure amb les nostres pors gràcies al sentit de l'humor. També llança "Cinc històries diferents", un espectacle de titelles accessible que tracta sobre les capacitats que tenen els nens amb diversitat funcional.

 

Titelles i actors aventurers al servei de les històries, amb espectacles per gaudir en família.​

PRODUCCIONS ESSENCIALS

ElsTresLlops037.jpg

Crea Produccions Essencials com a plataforma de creació d'espectacles que combinin el teatre de gest, titelles i objectes, l'audiovisual, el món plàstic i musical per ampliar la tradició del les titelles i acostar-la a nous públics. Es forma en l'Estudi Juan Carlos Corazza a Madrid, i es llicencia en Institut del Teatre de Barcelona. 

 

Va realitzar com a director i dramaturg Un Ramón de mandarines que va rebre el 1r Premi Los Hijos de Augusto del Festival de Clown de Xirivella, 1r Premi del Públic de la categoria de Teatre i Circ del Festival Fast de Torredembarra al 2009 i Premi del Públic Entre Pallassos Zaragoza 2010. Ha treballat com a actor a la cia. La Tal, amb  la que ha girat més de 13 anys, i també ha treballat per a altres produccions com Elecktra de Konrad Zschiedrich (Teatre Akadèmia), La Gavina d'Anton Txèkhov amb direcció de Boris Rotenstein i producció de Teatre Akadèmia - Eix 46 (2015).

 

Als últims anys ha actuat a més de 20 països i destaca, a més del seu treball com a actor, titellaire i manipulador d'objectes i la seva labor com a guionista i productor d'espectacles dirigits a públic familiar.


És director resident al Teatre Akadèmia i membre de l'Associació TTP.

Sergi Pons

Director i fundador de la Cia.

bottom of page